NLP trening – pomen SMISLA pri vodenju v času sprememb

Učenje je nujen del uvajanja sprememb. Pri učenju ne gre le za stroko, temveč tudi za učenje s področja procesov, komunikacije, timskega dela, upravljanja s konflikti, oblikovanja vizije, vrednot ter postavljanja ciljev … Mimogrede, kako si postaviti smiselne cilje spoznate na treningu NLP Praktik. 

Če želite in pričakujete, da bi zaposleni pričeli nekaj delati drugače, jih morate tega najprej naučiti. Pred tem potrebujejo močan in konkreten razlog, zakaj naj nekaj starega opustijo in zakaj naj pričnejo sodelovati pri tem, ko uvajate nNLP trening - smisel ekaj novega. Ne zadostuje, če jim govorite ter razlagate, kakšne koristi bo od spremembe in izboljšav imelo podjetje. Mnogo zaposlenih v svojih običajnih miselnih okvirjih ob teh razlagah razmišlja ali to tudi ubesedi z izjavo: »Kaj me to briga, saj podjetje ni moje. Vi mi samo dajete delo, jaz ga bom naredil in za to pričakujem plačo.«

Ko v procesu sprememb motivirate zaposlene za učenje novih veščin ali za delo z drugačnimi strategijami, vedno nagovarjajte njihove osebne čustvene koristi, ki jih ponazarja kratica KIJOT, pomeni pa:

Kaj Imam Jaz Od Tega?

Nagovarjajte njihova čustva in njihove osebne koristi. Zaposlene zanima, kar je koristno zanje osebno in ne, kar je koristno za vodjo ali za podjetje. Pri nagovarjanju izpostavite vrednote, motive in koristi, za katere se osebno strinjajo, da se jih tičejo.

 

Spoznajte in razvijte svoje talente. Preberite opis in se nam pridružite na treningu NLP Praktik. 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja