Trening prodaje

42

Trening profesionalne prodaje

Prodaja. Prodaja. Prodaja... Rešitev za mnoge težave v podjetništvu je uspešna prodaja. Nekaj narediti ali ustvariti je za podjetnika užitek, ni pa užitek, če ima bolj ali manj pogosto na računu minimalne vsote denarja, da zamuja s plačili računov, da ima na zalogi preveliko količino produktov ali pa ima manj naročil, kot jih je dejansko sposoben realizirati.

Prodaje se je možno naučiti. Kontaktirajte nas na 051 362 153 ali na marjan@vodja.net za izvedbo prodajnega treninga. 

Organiziramo 4 - 32 urne intenzivne treninge prodajnih veščin.

Pomembno: Število oseb v skupini je omejeno na max 14 oseb.

Kaj se naučite na našem treningu prodaje?

 

1. Naučite se, kako izgraditi prepričljivo in suvereno identiteto prodajalca. Večina izobraževalnih programov s področja prodajnih veščin se tenanaša na to, kako opravljati prodajne aktivnosti. Gre za veščine, ki se racionalne in logične, kar pa za odličnega prodajalca ni dovolj. Prodaja je delo z ljudmi, kjer pa ima najbolj izrazit pomen OSEBNOST prodajalca. Le oseba, ki razvije jasno identiteto prodajalca, ki sledi vrednotam, ki so značilne za prodajalce in ki razvija pozitivna prepričanja s področja prodaje, z lahkoto osvoji potrebne stregije in vedenja za izboljševanje prodajnih aktivnosti.     
 
2. Opredelite si jasen prodajni fokus. Komu prodajate?  Katere so vaše najbolj želene in ustrezne stranke? Koga lahko s svojo ponudbo najbolj navdušite? Kako pritegniti pozornost najbolj aktualnih strank? Kje jih najdete?
 
3. Naučite se ključnih komunikacijskih veščin za profesionalno prodajo. Od praktičnih veščin za vzpostavljanje dobrega stika, ''branja'' telesne govorice in mimike obraza, do tega, da na osnovi sogovornikovih očesnih premikov prepoznate, kako v tistem trenutku razmišlja... S pomočjo vprašanj ugotovite, in jasno definirate, katere probleme želi stranka z nakupom pri vas rešiti, ali katere cilje želi s tem uresničiti.
 
 
4. Naučite se ravnanja z ugovori ter osnovnih pogajalskih veščin. Ugovori in pogajanja so osnova prodajnega procesa. Prodajalec, ki obvlada ugovore in se zna pogajati, je podoben vozniku, ki se je na poligonu varne vožnje naučil odzivati na zdrse in zanašanja iz smeri. To so veščine, ki jih človek lahko osvoji le s treningom.


5. Naučite se sklepati jasne dogovore o ceni, dobavnih pogojih, plačilnih pogojih ter suvereno zaključiti prodajo. Jasni in razumljivi dogovori o ceni, dobavnih pogijih, plačilnih pogojih, poprodajnih aktivnostih... so osnova kvalitenega prodajnega procesa. Zanimivo je, da se v primeru raznih težav pri kasnejšem neplačevanju računov izkaže, da so bili ti dogovori preveč ohlapni ali pa so bili nejasno opredeljeni.


6. Naučite se jasno, spoštljivo, strukturirano in odločno terjati plačilo, v kolikor prihaja do zamud. "Prodaja je zaključena, ko prejmeš plačilo na svoj poslovni račun", me je že pred več kot dobrim desetletjem in pol, učil izkušen podjetnik, s katerim sem se v tistem času občasno družil, da bi se kaj naučil o podjetništvu in prodaji. Po desetih letih, kar sem tudi sam podjetnik, se s tem popolnoma strinjam. Na treningu se bomo učili pristopov in metod, s katerimi boste suvereno, odločno, spoštljivo ter vztrajno zahtevali plačilo zapadlih računov.  

Trening je še posebej primeren:     

  • za obrtnike,
  • za podjetnike
  • za prodajalce v maloprodaji
  • za komercialiste v malprodaji

Kaj je namen treninga? 

Trening je namenjen temu, da izboljšate svoje prodajne veščine, da si izoblikujete spodbudna prepričanja o prodaji in prodajnih procesih, da se naučite postaviti ter zagovarjati pošteno ceno in da se naučite v primeru zamujanja s plačili terjati plačilo računa. 

 
Kako poteka trening?
 
 
Trening poteka kot izkustvena delavnica skozi katero postopoma osvojite predvidene vsebine. Obilo časa je namenjenega  praktičnim vajam in diskusiji o prenosu novih znanj v prakso in vsakdanjo realnost.  
 
 
OPOMBA: Zaradi praktičnega načina dela v skupino sprejmemo maksimalno do 14 udeležencev.
 
 
Trening izvajava Marjan in Darija Račnik, oba poslovna trenerja in poslovna coacha.
Pri treningu je uporabljena metodologija izkustvenega učenja po principih nevrolingvističnega programiranja (NLP) ter organizacijskih sistemskih postavitev.   
 

Imate kakšno vprašanje, mnenje, se želite prijaviti na katerega od odprtih prodajnih treningov?
Pišite nam preko spletnega obrazca TUKAJ, na mail marjan@vodja.net ali pokličite na GSM 051 362 153051 362 153.
 
 

 OBVESTILO: Spletna stran vodja.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Spletno stran uporabljajte le, če  se s tem soglašate.

Hitri kontakt


telefonmarjan@vodja.net

GSM O51 362 153 Telefon O3 573 82 90

Brezplačno poglavje knjige POSTANI NAJBOLJŠI VODJA


Kliknite na spodnji zeleni gumb za brezplačno poglavje knjige, ki ga naložite neposredno s spletne strani.