Prodaja je tista čudežna beseda in aktivnost, ki določa življenjsko usodo podjetju. Če prodaja ni uspešna, se podjetju ali človeku, ki je odvisen od prihodkov iz lastnega dela, slabo piše. Podjetnik, ki ima izzive ali težave s prihodki se mora zagotovo naučiti prodaje. Na srečo se je prodaje možno naučiti. Zelo veliko tudi na tej učni delavnici, ki jih organiziram in izvajam v obliki odprtega treninga, lahko pa jo pripravim in izvedem tudi interno za podjetje, ki me povabi k izvedbi tega izobraževanja.

Kaj je namen tega treninga? 

Trening je namenjen temu, da izboljšate svoje prodajne veščine, da si izoblikujete spodbudna prepričanja o prodaji in prodajnih procesih, da se naučite postaviti ter zagovarjati pošteno ceno in da se naučite v primeru zamujanja s plačili terjati plačilo računa.

Kaj se naučite na našem treningu prodaje?

Večina izobraževalnih programov s področja prodajnih veščin se nanaša na to, kako opravljati prodajne aktivnosti. Gre za veščine, ki se racionalne in logične, kar pa za odličnega prodajalca ni dovolj. Prodaja je delo z ljudmi, kjer pa ima najbolj izrazit pomen OSEBNOST prodajalca. Le oseba, ki razvije jasno identiteto prodajalca, ki sledi vrednotam, ki so značilne za prodajalce in ki razvija pozitivna prepričanja s področja prodaje, z lahkoto osvoji potrebne strategije in vedenja za izboljševanje prodajnih aktivnosti.

 • Komu prodajate?
 • Katere so vaše najbolj želene in ustrezne stranke?
 • Koga lahko s svojo ponudbo najbolj navdušite?
 • Kako pritegniti pozornost najbolj aktualnih strank?
 • Kje jih najdete?

Naučite se ključnih komunikacijskih veščin za profesionalno prodajo. Od praktičnih veščin za vzpostavljanje dobrega stika, ”branja” telesne govorice in mimike obraza, do tega, da na osnovi sogovornikovih očesnih premikov prepoznate, kako v tistem trenutku razmišlja… S pomočjo vprašanj ugotovite, in jasno definirate, katere probleme želi stranka z nakupom pri vas rešiti, ali katere cilje želi s tem uresničiti.

Naučite se oblikovati vprašanja s katerimi odkrijete, kje je dejanska ‘bolečina’, ki jo želi kupec z nakupom neke storitve ali produkta rešiti. Dokler ne prepoznate, kaj je kupčeva dejanska bolečina, prodaja ne bo stekla ali pa vas bo kupec izsiljeval s popusti in obljubami o potencialnem nakupu »kdaj drugič«, kar je zapravljanje časa in izgubljanje energije. Če kupci »niso kvalificirani« za nakup, kar pomeni, da v vašem prodajnem produktu ne vidijo vrednosti in nimajo očitne potrebe po nakupu, je ukvarjanje z njimi nesmiselno.

Naučite se sklepati jasne dogovore o ceni, dobavnih pogojih, plačilnih pogojih ter suvereno zaključiti prodajo. Jasni in razumljivi dogovori o ceni, dobavnih pogojih, plačilnih pogojih, poprodajnih aktivnostih… so osnova kvalitetnega prodajnega procesa. Zanimivo je, da se v primeru raznih težav pri kasnejšem neplačevanju računov izkaže, da so bili ti dogovori preveč ohlapni ali pa so bili nejasno opredeljeni.

Naučite se jasno, spoštljivo, strukturirano in odločno terjati plačilo, v kolikor prihaja do zamud. ”Prodaja je zaključena, ko prejmeš plačilo na svoj poslovni račun”, me je že pred več kot dobrim desetletjem in pol, učil izkušen podjetnik, s katerim sem se v tistem času občasno družil, da bi se kaj naučil o podjetništvu in prodaji. Po desetih letih, kar sem tudi sam podjetnik, se s tem popolnoma strinjam. Na treningu se bomo učili pristopov in metod, s katerimi boste suvereno, odločno, spoštljivo ter vztrajno zahtevali plačilo zapadlih računov.

Vas zanima trening prodaje?

Pokličite na 051 362 153 ali kliknite spodnji gumb…

Trening poteka kot izkustvena delavnica skozi katero postopoma osvojite predvidene vsebine. Obilo časa je namenjenega  praktičnim vajam in diskusiji o prenosu novih znanj v prakso in vsakdanjo realnost. 

OPOMBA: Zaradi praktičnega načina dela v skupino sprejmemo maksimalno do 10 udeležencev.

Trening je namenjen temu, da izboljšate svoje prodajne veščine, da si izoblikujete spodbudna prepričanja o prodaji in prodajnih procesih, da se naučite postaviti ter zagovarjati pošteno ceno in da se naučite v primeru zamujanja s plačili terjati plačilo računa.

Trening je še posebej primeren:      

 • za obrtnike,
 • za podjetnike,
 • za prodajalce v maloprodaji,
 • za komercialiste v maloprodaji,
 • za posameznike, ki želite izboljšati svoje prodajne veščine.

Trening izvajava Marjan in Darija Račnik, oba poslovna trenerja in poslovna coacha.

Pri treningu je uporabljena metodologija izkustvenega učenja po principih nevrolingvističnega programiranja (NLP) ter organizacijskih sistemskih postavitev.

Zahtevajte več informacij o treningu prodaje

Pokličite na 051 362 153 ali kliknite spodnji gumb…

Cena

Cena / investicija v novo znanje

Investicija v ta trening znaša 109 EUR.

Ker nisem zavezanec za DDV je to končna cena. 

Datum in lokacija

Datum izvedbe:

sreda XX januar med 11.00 in 16.00 uro.

Lokacija izvedbe:

Celje oz. v naši učilnici VODJA.SI v Prožinski vasi 38a, Štore (9 km od Celja).

Po prijavi vam bomo poslali opis, kako pridete do nas.

Prijava

Ob prijavi navedite: 

 • Ime in priimek
 • E-naslov
 • GSM številka

Če je plačnik izobraževanja podjetje, napišite še naziv podjetja in davčno številko.

Za več informacij lahko pokličete tudi na  051 362 153.

OPOMBA: Zaradi praktičnega načina dela v skupino sprejmemo maksimalno do 10 udeležencev.

Mnenja naših naročnikov

Mnenja so v pripravi.

Vas zanima v zvezi z izobraževanji še kaj več?

Izpolnite spodnji obrazec in na vaš elektronski naslov boste prejeli brezplačno prvo poglavje knjige Postani najboljši vodja.

Prodaja
Prodaja
Prodaja

Naložbo izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko vavčerja za digitalni mrketing.