Team building je aktivnost pri kateri se člani delovne ekipe hkrati učijo, medsebojno povezujejo, iščejo rešitve za aktualne težave/probleme/izzive in aktivirajo svojo kreativnost ter inovativnost.

Čeprav so naši naročniki za team buildinge iz vse Slovenije prevladujejo  iz  največjih mest ali okoliških krajev teh mest. To so: Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto, Krško, Slovenj Gradec … 

Čeprav ta aktivnost naključnim opazovalcem deluje zelo enostavna in preprosta je to varljivo, saj je za dober učinek tega programa zelo pomembno opazovanje dinamike, ki se med izvedbo pojavlja, ker izkazuje kakšna je klima v ekipi, kako sodelavci medsebojno sodelujejo, kakšen vpliv imajo na skupino neformalni vodje, kako se delovna ekipa sooča s stresnimi situacijami itn.

 • poveča se pripadnost,
 • komunikacija postane bolj odprta,
 • poveča se medsebojno zaupanje,
 • izboljša se sodelovanje,
 • izboljša se skupinsko iskanje rešitev,
 • udeleženci prepoznajo svojo vlogo v timu,
 • udeleženci se učijo upravljati s konflikti,
 • udeleženci presegajo omejujoča prepričanja,
 • izboljša se učinkovitost tima,
 • pri reševanju nalog se zgodijo AHA efekti,
 • učenje je spontano, izkustveno in zabavno.

Ker je vsak team zgodba zase in ker ima vsaka organizacija ali podjetje svoje specifične probleme, namene, cilje, pričakovanja… praviloma vsak teambuilding pripravim »po meri« naročnika. Glede na to, da sem teambuildinge izvajal za mala podjetja z nekaj zaposlenimi do velikih sistemov s 1000 zaposlenimi, se zagotovo tudi z vami lahko pogovorim o programu za vas. 

Marjan Račnik že 14 let izvajam strokovne in sistemske team building programe. Namen teh programov je, da skupina postane opolnomočena, suverena, samostojna, sodelovalna  in učinkovita. 

Če želite preveriti, ali lahko tudi pri vas teambuildingom povzročimo premik in izboljšavo v želeno smer, mi pošljite povpraševanja ali me povabite na sestanek. Pišite na marjan@vodja.net ali pokličite 051 362 153.

Zabavno – povezovalni team building je aktivnost  katerega namen je, da se sodelavci povežejo in zabavajo ter se hkrati iz raznih praktičnih vaj tudi še kaj naučijo o razlikah v zvezi z osebnostnimi lastnostmi med ljudmi, o človeški psihologiji, o komunikaciji, o dinamiki timskega dela itn.

Ta program lahko do neke mere podjetja, organizacije in delovne ekipe organizirajo in izvajajo same, včasih pa je dobrodošlo, če organizacijo in izvedbo tovrstnih programov prepustijo specializiranim »zunanjim« organizatorjem.

Strokovni team building je specifičen in strukturiran način razvijanja kompetenc pri zaposlenih, kjer se v sproščenem in praktično zasnovanem učnem procesu dogaja učenje na več nivojih: logično – razumskem, čustvenem, intuitivnem, kreativnem … Večinoma pri tem načinu izvedbe sledimo konkretnim učnim ciljem, za katere želimo, da jih ekipa osvoji skozi razne praktične vaje in z aktiviranjem vseh svojih čutil kot so: vid, sluh, zunanji ter notranji občutki, vonj in okus.

Sistemski team building je za izvedbo najbolj zahteven in ga zmore izvajati oz. moderirati izkušena oseba, ki pozna organizacijska sistemska načela in ki razume proces hitrega učenja skozi praktične učne izkušnje.

Ta oblika teambuildinga je najbolj primerna za situacije kot so: uvedba hitrih sprememb v organizacijski kulturi ali na področju procesov, reševanje ter odpravljanje kompleksnih težav, problemov in izzivov, pripojitve in združevanje oddelkov, podjetij ter projektnih timov itn. Najpogosteje so tovrstni teambuildingi povezani z reševanjem konkretnih težav ter problemov, ki motijo in ovirajo uspeh ekipe, oddelka podjetja…

Izpolnite spodnji obrazec in na vaš elektronski naslov boste prejeli brezplačno prvo poglavje knjige Postani najboljši vodja.

Team building
Team building
Team building

Naložbo izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko vavčerja za digitalni mrketing.